Uitleg

Wil je een evenement organiseren, maar je weet niet precies hoe te beginnen? Wij helpen je graag op weg!

1. Denk na over wat je wilt doen. Wat zijn je sterke punten en mogelijkheden? Waar willen mensen geld aan geven? Tip: begin een evenement dat zo dicht mogelijk bij je eigen interesses en talenten aansluit. Dat maakt het veel gemakkelijker om er een geslaagd evenement van te maken!

2. Wat heb je nodig heeft voor je evenement? Hoeveel mensen heb je nodig hebben om mee te doen en wanneer is het de beste tijd om te beginnen? Vraag je vriendinnen/ vrienden / familie / collega's voor hulp en input.

3. Maak een account aan. Dit is uw persoonlijke evenement-pagina waar je informatie kunt opslaan en waar mensen het bedrag/entreekaart voor je evenement kunnen betalen en/of geld kunnen doneren.

4. Start je evenement op het platform. Vergeet niet, nadat je alle velden hebt ingevuld, je actie te publiceren. Pas hierna wordt jouw evenement zichtbaar op het platform.

5. Promoot je evenement door bijvoorbeeld e-mail, facebook en Instagram en verwijs donateurs naar je evenement-pagina. Stuur naar je eigen netwerk een uitnodiging voor je evenement (email of op andere wijze) en verwijs naar je evenement-pagina waar ze kunnen inschrijven/betalen voor je evenement.
Controleer regelmatig het opgehaalde bedrag en inschrijvingen voor je evenement, zo weet je precies hoeveel personen op je evenment aanwezig zullen zijn en hoeveel je hebt opgehaald.
Plaats eventueel foto’s op je evenement-pagina; zo maak je je evenement aantrekkelijk. Laat je vriendinnen, vrienden, familie en collega’s weten wat je aan het doen bent.

6. Als je geld in contanten hebben ontvangen, tel dit dan bij elkaar op en stort dat bedrag zelf op je evenement-pagina.

7. Communiceer het uiteindelijke bedrag dat je met je evenement hebt verzameld en vergeet je donateurs/vrienden/familie niet te bedanken!

8. Kom je er toch niet uit? Neem dan gerust contact met ons op met Katinka de Boer: katinkadeboer@yahoo.com of Brigitte Vet-Beerkens: vet.beerkens@gmail.com. We helpen je graag!

42
succesvolle acties
0
lopende acties
493
Donateurs
39.068
gedoneerd

Veelgestelde vragen

Hoe start ik een evenement?
Klik op de button ‘Kom in actie’ rechts bovenin of op 'start een evenement' bij de campagne van jouw keuze. Maak vervolgens je eigen account aan. Binnen dit account kun je je evenement(en) beheren. Vertel wat je evenement inhoudt, plaats er een mooie afbeelding bij en houd je donateurs up to date over jouw evenement. Heb je al een account en heb je al eerder een actie voor Vrouwen Bouwen georganiseerd via dit platform? Dan kun je binnen je bestaande account een nieuw evenement starten.
Kan ik ook een evenement in teamverband starten?
Ja, dit kan. Als jullie ‘teamcaptain’ een evenement start, kunnen alle teamleden hun eigen evenement koppelen aan de gezamenlijke actie. Het is dan nog steeds voor je eigen vrienden, kennissen en familie mogelijk om direct aan jou te doneren. Dit bedrag wordt dan opgeteld bij het event van jullie teamcaptain.
Wat gebeurt er met de opbrengst van mijn evenement?
De opbrengst van jouw evenement komt voor 100% ten goede aan SOS Kinderdorpen. Het geld wordt verdeeld onder de 2 projecten van Vrouwen Bouwen: Onderwijs & Women empowerment.
Wat doe ik met gedoneerd muntgeld en briefgeld?
Het kan natuurlijk zo zijn dat mensen je direct geld willen geven voor je evenement. Super, goed! Stop dit geld in je eigen portemonnee en maak zelf het bedrag dat je hebt gekregen in muntgeld en briefgeld over via je evenement-pagina.
Hoe vind ik sponsoren?
Er bestaan verschillende manieren om je evenement voor Vrouwen Bouwen te promoten. Hieronder een aantal tips om je evenement te promoten: • Persoonlijk contact is het meest effectief gebleken bij het organiseren van evenementen voor Vrouwen Bouwen. Dus in eerste instantie maak je een leuke, wervende uitnodiging voor je evenement en die e-mail je aan je vriendinnen, vrienden, familie en collega’s die je voor je event wil uitnodigen • Promoot eventueel je eigen evenement via social media: Facebook, Instagram, WhatsApp, LinkedIn, Snapchat of Twitter. • Of kijk bij andere evenementen op dit platform, of op www.vrouwenbouwen.nl om op leuke ideeën te komen.
Kan ik mijn evenement verwijderen?
Ja, dit kan. Binnen je account bestaat de mogelijk om jouw eigen actie te verwijderen.
Wat doet Vrouwen Bouwen?
Vrouwen Bouwen is een netwerk van enthousiaste en ondernemende vrouwen. Wij zetten ons in om kinderen, die er helemaal alleen voor staan, te laten opgroeien in een liefdevolle familie in hun eigen land. Dit is wat SOS Kinderdorpen doet en daarom steunen wij deze organisatie voor de volle 100%. In het werk van SOS Kinderdorpen draait alles om sterke vrouwen, de SOS moeders die duizenden kinderen weer een thuis en een toekomst geven. Uit solidariteit met deze vrouwen overal ter wereld is Vrouwen Bouwen in Nederland ontstaan. Meer weten? Kijk op www.vrouwenbouwen.nl
Ik heb een andere vraag.
Staat je vraag er niet tussen? Mail ons via katinkadeboer@yahoo.com en wij nemen beantwoorden zo snel mogelijk je vraag.

Kom in actie met Vrouwen Bouwen

Bouw samen met ons mee aan de toekomst van kwetsbare kinderen in en rond het SOS kinderdorp Kumasi, Ghana. Organiseer een evenement of doneer en steun hiermee kwetsbare kinderen en families in Ghana.