Kom in actie voor

VROUWEN BOUWEN YOUNG

Over deze campagneONDERWIJS VOOR KINDEREN IN KUMASI, GHANA 
Ghana heeft in het afgelopen decennium een merkbare economische groei doorgemaakt, maar de achterstand op onderwijs is groot in vergelijking tot andere ontwikkelingen. Zo laat de kwaliteit van onderwijs vaak te wensen over of gaan kinderen niet naar school omdat ouders niet bewust zijn van de noodzaak van onderwijs. Dit terwijl onderwijs juist de vicieuze cirkel van armoede kan doorbreken. 

  • 80% van kinderen gaat naar de basisschool, 46% van de kinderen gaat door naar middelbare school.
  • Kinderarbeid nog veel voorkomend. 34% van kinderen in schoolgaande leeftijd werkt om bij te dragen aan familie inkomen. Vaak tijdens schooluren.

Efie kan dankzij het familieversterkend programma naar school 
Efie is elf jaar oud en moest tot voor kort heel hard werken om te overleven. Iedere dag was zij op pad om houtskool te sprokkelen voor de verkoop op de markt. Met de hulp van SOS gaat Efie nu naar school. Dankzij jouw steun kunnen kinderen zoals Efie zich ontwikkelen en hebben zij kans op een beter leven. Bekijk het hartverwarmende filmpje van Efie, zie de impact van het familieversterkende programma en het verschil dat jij kunt maken voor kinderen zoals Efie.


Help mee om kinderen zoals Efie naar school te laten gaan en ze een kans op een mooie toekomst te bieden!

Start nu je eigen actie! Laat je inspireren door de acties hieronder of kom met een eigen idee.

BAKE SALE
Zit je op de middelbare school? Weet je dat jouw medeleerlingen van koekjes houden tijdens de pauzes? Start je eigen Bake Sale! Dit is eerder gedaan en erg succesvol gebleken. Er is €113 opgehaald met het verkopen van koekjes en taartjes.

VERKOOP SPULLEN
Op een evenement heeft een groep meisjes gevraagd of zij een karretje mochten opzetten waar zij tasjes verkochten. Ken jij een sponsor die bereid zou zijn spullen af te staan voor het goede doel van Vrouwen Bouwen Young? Benader hen en vraag ze of ze iets voor je hebben dat jij kan verkopen! Hiermee is €340 opgehaald!

ORGANISEER EEN LEUKE MIDDAG
Op 7 oktober 2018 organiseerde Vrouwen Bouwen Young een lunch voor 65+’ers. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Een kennis van een van de VBY meisjes is Syrisch en heeft, samen met VBY, een prachtige lunch voorbereid voor de middag. Verder was er muzikale entertainment en werd er een ontzettend leuk spel gespeeld. De middag kostte €50 per gast. Daarnaast was er een loterij waarvoor loodjes werden verkocht. Uiteindelijk heeft de middag €2000 opgeleverd! Het was geweldig.

LAAT JE SPONSOREN TIJDENS EEN SPORTEVENEMENT
Binnenkort zal één van de Vrouwen Bouwen Young meisjes een marathon lopen. Zij heeft mensen benaderd met de vraag of zij haar willen sponsoren voor deze activiteit. HELP MEE EN START JE EIGEN ACTIE OF DONEER 

Zoals je kunt zien zijn de mogelijkheden om geld in te zamelen eindeloos. Met een beetje creativiteit heb je zo iets leuks bedacht waarmee je mensen enthousiast kan maken en mee kan helpen om geld in te zamelen voor onderwijs voor kinderen en jongeren in Kumasi, Ghana. Je kan een groot evenement neerzetten maar ook een kleine actie starten, alle kleine beetjes helpen!